снимка БулфотоОт ИТН настояват в Закона за здравето да се запише,

...
снимка БулфотоОт ИТН настояват в Закона за здравето да се запише,
Коментари Харесай

ИТН настоява в Закона за здравето да се запише, че ваксините за К19 са доброволни

снимка Булфото

От ИТН настояват в Закона за здравето да се запише, че имунизациите за К19 са доброволни. Промяната в закона към този момент е готова и импортирана в деловодството на Народното събрание.

Според ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов здравният министър в тази изключителна конюнктура може по свое убеждение да задължи българското население със наложителна имунизация на каквото реши, съобщи през днешния ден.бг.

" Ние предлагаме в закона да се вкара текст, че имунизациите против COVID-19 са целесъобразни и имат непринуден темперамент, с цел да не може някой здравен министър да се паникьоса или да бъде натиснат да задължи цялото население със наложителна имунизация ", изясни Йорданов. Той изясни, че здравният министър преди седмица е пуснал заповед, въз основа на която част от работодателите задължават личния състав си да се имунизира и ги уволняват от работа.

" Това го няма в заповедта, само че тя отваря такава малка врата ", добави Йорданов.

Според него не става дума за антиваксърство, а за съответна ваксина, която би трябвало да е доброволна, тъй като към момента била в трета фаза на тестване.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР